3 dages lejrskole i fuld bevægelse, 6.-10. klasse

Cirka pris: 13.530 v/ 22 personer

Smukt gennem det sydfynske landskab slynger Øhavsstien sig. På sin vej forbinder den Trente Mølle med Millinge Klint, og da begge disse steder har lejrskolekapacitet, er det oplagt, at bruge dem som udgangspunkt for den ultimative friluftsoplevelse for en skoleklasse. Det hele starter på Trente Mølle, hvor I vil blive hjulpet godt i gang af stedets 2 naturvejledere. De vil introducere jer til det basale friluftsliv, overnatning i shelters, madlavning over bål og lign., krydret med en omgang træklatring, fiskeri eller teambuilding.  I det hele taget er samarbejdet i højsædet på lejrskolen, og I sover, køber ind, laver mad og vandrer i små grupper – alt sammen under kyndig vejledning af naturvejlederne på Trente Mølle.

Efter et forhåbentligt forrygende døgn på Trente Mølle, sender vi jer af sted på Øhavsstien, og I vandrer på egen hånd 10,5 km gennem et smukt landskab til Millinge Klint. Undervejs handler I ind i den lille landsby Haastrup, og I besøger Ann og Henning på den økologiske Herregård Steensgaard. Her vil I høre om moderne økologisk skov- og landbrug og med egne øjne se en gård, hvor alle produkter kan følges fra jord til bord. Herefter står I foran dagens sidste vandre-etape, der går fra Steensgaard til Milllinge Klint. Her finder I vores helt nyopførte 3-etagers shelters med indlagt varme og god komfort klar til overnatning. Maden laver I selv i små grupper på stormkøkkener ud fra de råvarer, I har indkøbt på vandreturen. Resten af aftenen er helt jeres egen, og Millinge Klints store græsflade er oplagt til bålhygge, boldspil og lege, ligesom I kan bade lige nedenfor Klinten.

Efter en god nats søvn og et velfortjent morgenmåltid er der lagt op til et møde med det sydfynske øhav – under overfladen. Med våddragt, snorkel og maske møder I, under kyndig vejledning fra Trente Mølles naturvejleder, en helt ny og dybt fascinerende verden. Derefter afsluttes forløbet med en gang fælles frokost.

Herefter er vi sikre på, at I drager hjem med en oplevelse, I aldrig glemmer! Derudover håber vi, at I har opnået en større tro på egne evner, og at I er blevet bedre til at løse konflikter og til at samarbejde.

Vi glæder os til at vise jer vores del af sydfyn.

Mange hilsner fra Ulrik & Leif, naturvejledere på Trente Mølle

 

Alle priser og tidsangivelser er vejledende, og vi tager derfor forbehold for ændringer. Det betyder samtidig, at pakken selvfølgelig kan justeres, så den passer netop dine elever.

Fakta om pakken:

• Pris: 13.530 kr. v/2 lærere & 20 elever

• Pakkens pris inkluderer overnatning, naturvejledning på Trente Mølle fra dag 1 tom. afgang fra Trente Mølle dag 2, besøg på Steensgaard Herregård, naturvejledning & snorkling dag 3, lån af rygsække, liggeunderlag og andet grej til bl.a. madlavning, transport af udstyr fra Trente Mølle til Millinge Klint - og retur.

• Omfang: 2 døgn / 3 dage

• Mad: Trente Mølle står for aftensmaden på dag 1 - dette måltid er derfor inkluderet i den samlede pris. Morgenmad og anden mad kan bestilles hos Spar-købmanden i Håstrup, men vi anbefaler, at eleverne får en del af det bevilligede beløb udleveret således, at de selv skal indkøbe en større eller mindre del af måltiderne i mindre grupper. Vi har erfaring med, at det er en rigtig god aktivitet, som giver mange overvejelser.

• Start: dag 1, kl. 12.00 på Trente Mølle

• Slut: dag 3, kl. 13.30 ved Millinge Klint

• Medbring sovepose, spisebestik, lommelygte, fodtøj til vandring på ca. 10,5 km. med let oppakning, badetøj og praktisk tøj til årstiden

Overnatningssteder:

Klassetrin:

  • 6. - 10. klasse

Fag:

  • Biologi
  • Natur/teknik
  • Idræt

Lejrskoleportalen er udviklet med støtte fra:

Fiskeriudvikling

Den Europæiske
Fiskerifond

Ministeriet for FødevarerLandbrug og FiskeriNaturErhvervstyrelsen